dimecres, 27 de novembre del 2019

MICRORELATS - POBRESA ZERO 3/5

SOMNI DE VIDA 
Tots els matins Mohamed s'alçava per anar a l'escola, ell lluitava cada dia per aconseguir el seu somni, ser el metge del seu poble, i encara que arribava cansat a classe això no l'impedia seguir amb il·lusió el que ell desitjava. Potser no tenia les millors condicions, i havia de traslladar-se per assistir a la universitat, que se situava fora d’on ell vivia, però amb tot el seu esforç, ara hi ajuda a les persones amb els seus coneixements per curar-los. 

Açò sembla corrent i és el que ens passa a molts de nosaltres, però Moha havia de caminar 22 km per anar a l'escola i així i tot no perdia de vista la seua meta. Tal volta hauríem de començar a inspirar-nos més d'aquestes persones?  

Mireia Martínez
SOMNI
El treball, no ha de ser una definició, el treball ha de ser allò que cada persona vulga triar, amb llibertat i faça feliç la seua vida. No ha de ser discriminatori, perquè treball hi ha de molts tipus, vull dir, hauríem de sentir-nos afortunats per treballar.

És el cas de Fina, que sense estudis per males decisions va acabar treballant a la cooperativa. Amb uns pocs diners estalviats, va invertir en la seua formació, ja amb 30 anys, per a ser policia.

Després de 5 anys llargs d’estudi, va entrar al cos nacional, el seu somni es va complir. 

Hauríem de valorar la capacitat de canviar o la d’esforçar-se més, però sempre amb una cosa amb comú, ser allò que has somiat.

Marcos Esteve
2n BAT A
UN CHICO LLAMADO CARLOS
Un chico llamado Carlos de 16 años, vivía con su madre porque su padre los abandonó hace años, su madre trabajaba de limpiadora en el instituto IES Sant Vicent Ferrer d'Algemesí con un sueldo miserable pero se las ingenian para poder sobrevivir. Su madre se puso enferma y el pobre Carlos tenía que trabajar en el campo para poder mantener a la familia. Al cabo de 2 años su madre murió y el pobre Carlos cogió una depresión por su trabajo y por la muerte de su madre. Por culpa de esta situación empezó a consumir drogas y dejó de preocuparse por la casa y de todos los gastos, al final tuvo una sobredosis y murió por culpa de la presión de un trabajo muy duro y de la inestabilidad familiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DE VIVA VEU 2023

  L’IES Sant Vicent Ferrer ha participat novament aquest curs en la fase local del certamen de lectura en veu alta “De Viva Veu” amb una sel...