dijous, 28 de novembre del 2019

MICRORELATS - POBRESA ZERO 4/5


UN NOU MÓN
Marina és una xiqueta com tantes altres, que tots els dies s'alça a les 7 del matí per a anar a cosir balons a una fàbrica de l’Índia. Marina vol deixar aquest treball i anar a l'escola, però sap que el seu sou és necessari per a mantindre la casa i la família. Aquesta història es repeteix en milers de famílies, en països subdesenvolupats com aquest, penses que Marina no pensa en un futur millor per a ella i el seu país? Penses que no voldrà la intervenció d'altres països per acabar amb la corrupció i que deixen d'aprofitar-se del seu país?

Marc Gonzàlez

UN XIC DE L’ÀFRICA  
Johari, com tots els dies, abans d’anar a l’escola del poblat, recorre 2 o 3 Km per omplir aigua. De tornada a casa un cotxe se li atura davant per fer-li una proposta de treball, ell se sent en l’obligació d’acceptar per problemes econòmics familiars. En arribar al lloc, veu a altres xiquets com ell, treballant a dures penes. El que Johari no sap és que no estaven treballant, estaven a l’espera d’una organització de tràfic d'òrgans. Johari no és d’Espanya, de Johari no se sap RES.

Rafa Adam

UN XIQUET ANOMENAT ANDRÉS
Un dia un xiquet anomenat Andrés va tindre una desgràcia, el seu pare havia faltat. Ara era l'únic home de casa i sols tenia la seua mare i l’havia de cuidar, així que es va posar a treballar en una empresa per a guanyar diners i a poc a poc va veure que amb esforç es pot eixir de tot, inclús de la mort. Ajuda sa mare a pagar les coses de la casa i van eixint a poc poc de la mala situació, i de sobte la seua mare agafa un càncer i l'ajuda a suportar tot el dolor i està sempre cuidant d'ella, perquè no li falte de res. Però al final la mare no aconsegueix eixir del càncer i acaba morint. Andrés ho va passar molt malament, però es va centrar en el treball i en millorar la seua vida i va aconseguir eixir endavant. Al final va trobar una dona i va formar una família. És feliç i amb una vida plena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DE VIVA VEU 2023

  L’IES Sant Vicent Ferrer ha participat novament aquest curs en la fase local del certamen de lectura en veu alta “De Viva Veu” amb una sel...