dimarts, 26 de novembre del 2019

MICRORELATS - POBRESA ZERO 2/5

EL MEGASECRET
En una nit freda d’hivern, Kiko tornava a casa com sempre, ple d’una pols blanca per tota la roba i amb una motxilla. Doncs una nit el va parar la policia, perquè es pensaven que venia del comerç de la “farina”, coca per als amics. Els policies li demanaren la documentació i que els portara al seu local. Kiko, cansat com estava ho va acceptar. Passats deu minuts apleguen al local, obrin la porta i… Es veuen quantitats de sacs que posava: “Harina de trigo especializada para pizzas”. Efectivament, Kiko treballava amb la farina de fer pizzes!

JUBILACIÓ
Joan, és un home de 65 anys, que una altra vegada després de tants i tants anys treballant, segueix despertant-se a les 06:00 h per anar a la feina. És un home que ja no té les mateixes condicions físiques que es necessita per a un treball com és la construcció que quan tenia 20 anys. Ell últimament es troba cansat, amb ganes de jubilar-se d’una vegada per totes.
No és injust que després de tants anys despertant-se per anar a la feina, no l’hagen jubilat d’una vegada per totes:
Què estan esperant, que tinga un accident per no estar en les mateixes condicions físiques que quan era jove?

Gerard Sanchis

TREBALL EN L’ADOLESCÈNCIA

Era a mitjan d’octubre, quan un xic, de 16 anys, no volia seguir estudiant 1r de batxillerat i decideix deixar-ho perquè no li agradava estudiar. Al mes de novembre el contracta una empresa de fruita per a donar-li treball transportant caixons amb fruita i va acceptar la proposta. S’alçava molt prompte i acabava rondant les set de la vesprada, ja que era un treball molt dur i cansava molt. Un dia, que s’havia d’alçar per anar a treballar deia que per a què volia seguir treballant així, perquè no treballava a gust i no li agradava. Doncs va deixar el treballar i va agafar les ganes per estudiar una altra vegada per tindre una millor vida en un futur.

Toni Cortijo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DE VIVA VEU 2023

  L’IES Sant Vicent Ferrer ha participat novament aquest curs en la fase local del certamen de lectura en veu alta “De Viva Veu” amb una sel...