divendres, 24 de març del 2023

DIÀLEG ENTRE L'ESCRIPTORA I ELS LECTORS I LECTORES JOVES

El passat dijous, 23 de març, vam assistir a la Facultat de Filologia de la Universitat de València amb l’alumnat de 1r de Batxillerat de l'IES Sant Vicent Ferrer per participar en el Diàleg entre l’escriptor/a i els lectors i lectores joves.

Enguany el Diàleg ha sigut amb Maite Salord, l'autora de la novel•la que hem llegit i treballat aquest trimestre, "El país de l'altra riba". La història té com a punt de partida l'emigració menorquina a Algèria, iniciada el 1830. La novel•la creua dues històries per parlar de la memòria familiar, les guerres del segle XX, l'emigració i les vides de tots els personatges, que en pateixen les conseqüències. 

Aquest Diàleg és una activitat que s'integra dins d'un projecte que consisteix en la lectura d’una obra literària, un concurs de microrelats i l’encontre amb l’autor, entre d'altres. A més, amb l'alumnat del nostre centre hem realitzat també tertúlies a classe per entendre millor la lectura i motivar-los-en. I també hem gaudit de la visita de l'historiador Lluís Escartí, qui ens va parlar de les migracions a Algemesí als anys 50 i 60.



Respecte al concurs de microrelats, dos alumnes nostres han sigut premiats amb un accèssit cadascú: Andreu Adam (1r batx. A) i Clàudia Navarro (1r batx. B). Estem molts contents d'aquest reconeixement i ens sembla molt positiva aquesta activitat que ens fa valorar més la nostra llengua i la nostra literatura. 

Podeu llegir els textos del nostre alumnat des del blog del Diàleg:

https://dialegescriptor.blogspot.com/2023/02/ies-didin-puig.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DE VIVA VEU 2023

  L’IES Sant Vicent Ferrer ha participat novament aquest curs en la fase local del certamen de lectura en veu alta “De Viva Veu” amb una sel...