dijous, 24 de setembre del 2020

DIÀLEG 2020 - LLIURAMENT DE PREMIS LITERARIS


El dia 24 de març d'enguany l’alumnat de primer de Batxillerat tenia prevista l’assistència al Diàleg entre l’escriptor i els lectors i lectores joves, una activitat que organitza el departament de Filologia Catalana de la Universitat de València.

L’activitat del Diàleg consisteix en la lectura d’una obra de vàlua literària (aquest any “Els romanents”, de Víctor Garcia Tur), el treball del llibre a l’aula i l’assistència a un col·loqui amb l’autor. A més, l’alumnat participa en un concurs de microrelats a més d’un altre col·loqui en Twitter.

Les circumstàncies del confinament i la suspensió de l’activitat docent feren que se suspenguera l’acte principal d'aquell 24, on s’havia de reconéixer amb una menció especial dos alumnes, Ana Luz i Marc Montagud.

Hem estat vivint tres mesos en una mena de caverna del no-veure, com li succeí a f i els seus companys, el protagonista de la novel·la que, recloent-se del món, davalla fins al soterrani de sa casa a la recerca de la felicitat, per "matar les hores a còpia de meditacions i buits contemplatius". Des de la caverna els romanents prenen la decisió de cosir-se boques i parpelles. Nosaltres, beneïda paradoxa, ho contemplem ara i ací amb unes teles posades que, protegint la cara i el nas, ens dificulten també la comunicació! Quantes semblances literàries.

Hui s’han atorgat a l’institut els premis que ens han fet arribar des de l’organització, consistents en un diploma certificatiu signat per l’autor, Víctor Garcia Tur, i un lot de llibres. Han rebut la distinció Ana Luz, amb un accèssit per l’obra “Fugir”, i el tercer premi ha sigut per a Marc Montagud, per l’obra “La llibertat és el final”.

Enhorabona a totes les persones guardonades i a tot l’alumnat que ha participat en l’activitat!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DE VIVA VEU 2023

  L’IES Sant Vicent Ferrer ha participat novament aquest curs en la fase local del certamen de lectura en veu alta “De Viva Veu” amb una sel...